Waar vind je jouw BSN nummer?

Het burgerservicenummer ook wel het BSN nummer genoemd, is een eigen persoonsnummer dat je kunt gebruiken als je contact gaat leggen met de overheid. Op het moment dat je als persoon geregistreerd wordt na geboorte krijg je meteen een BSN nummer toegewezen. Dit nummer zal altijd aan je verbonden blijven als het gaat om overheidszaken. Maar hoe kom je aan je BSN nummer en waar kun je deze dan precies vinden?

Waar kun je je BSN nummer vinden?

Je BSN nummer staat meestal op je paspoort of identiteitskaart of rijbewijs vermeld. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan zou je je BSN nummer ook via de website van Mijn overheid kunnen vinden. Hiervoor heb je dan wel een inlog nodig met de Digipas.

Als je aan het werk bent staat je BSN nummer ook vermeld op je zorgpas, jaaropgaaf, loonstrook of je zorgpolis. Het is dus altijd mogelijk om op een makkelijke manier je BSN nummer te achterhalen wanneer je deze nog niet uit je hoofd kent.

Waar staat je BSN op je paspoort, ID-kaart of rijbewijs?

Op je paspoort, ID-kaart en je rijbewijs staat je BSN nummer vermeld. In ja paspoort vind je je BSN nummer aan de voorkant of aan de achterkant van de harde kunststof pagina die je aan de binnenkant van je paspoort vindt.

Op je Nederlands ID kaart staat je BSN nummer ook op de voor- of achterkant vermeld. Tegenwoordig is het zelfs zo dat je je ID nummer in een QR code op de achterkant van je ID kaart kunt vinden.

Op je Nederlandse rijbewijs staat je BSN nummer aan de achterkant vermeld. Als je je rijbewijs omdraait vind je hem in de linker boven hoek. Zo weet je altijd waar je jouw eigen BSN nummer zou kunnen vinden.

Hoe kun je je BSN nummer online opzoeken?

 

Wanneer je je BSN nummer online op wil zoeken, dan kun je dat alleen doen via de Mijnoverheid pagina. Hiervoor moet je inloggen met je DigiD. Wanneer je ingelogd bent kun je op de button identiteit klikken. Daarna doorklikken naar de persoonsgegevens, en daar vind je dan je BSN nummer.

 

Waar vind je je BSN nummer op je zorgpas?

 

Op je zorgpas vind je ook je BSN nummer. De ene zorgverzekeraar zet het BSN nummer aan de voorkant en een andere weer aan de achterkant van de zorgpas.